Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

Kerem Alisik: Sanat toplumsal bir çabadir!

10. Malatya Uluslararasi Film Festivali, 10 Aralik Cuma aksami Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen çok ünlü ismin katildigi kirmizi hali geçisi sonrasi ‘’perde’’ dedi.

11.12.2021 23:54:00 295 0
Kerem Alisik: Sanat toplumsal bir çabadir!

Festivalin Onursal Baskani Malatya Valisi Aydin Barus, Festival baskani da olan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in ev sahipligini üstlendigi, CNNTurk ekranlarindan canli yayinlanan açilisin sunuculugunu Pelin Akil ve Ufuk Özkan ikilisi yapti. 


10. Malatya Uluslarasi Film Festivali’nin bu seneki temasi: Aslantepe

UNESCO Kalici Tarih Mirasi Listesi’ne bu sene giren Aslantepe’nin önemini ve     
festivalin temasini Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahhattin Gürkan su sekilde degerlendirdi; 

‘’Neden Aslantepe diyoruz? Biz Malatya’yi tarif ederken medeniyetin basladigi,  Anadolu’yu ana yurt yapan destan sehri olarak tabir ediyorduk. Simdi bu tescillendi. Aslantepe, dünyada ilk insanlik medeniyetin basladigi yer. Ilk saray devleti, ilk muhasebe kaydi, ilk ibadethanelerin devlet idaresi disina çikarilmasi yani laikligin, ilk gümrüklemenin basladigi sehir burasi. Bu sehir pek çok sanat insani, devlet insani, bilim insani yetistirmistir. Sinemayi ve sinema oyuncularini önemsiyoruz. Son olarak, dünya sinemasinda oynadigimiz, hayat filmimizdeki rollerimiz güzel olmalidir diyorum’’ diye konustu.

 Malatya Büyüksehir Belediye Baskani sonrasi söz alan CHP milletvekili Veli Agbaba ise ‘’Çoraklasan bir sanat ortamina Anadolu’nun bagrindan su vermek en önemli görevlerimizden biriydi’’ dedi. 

6 Dalda Ödül Verildi

Festivalin açilis töreninde Türk sinema ve tiyatrosunun emektarlarindan Selma Güneri, Yasam Boyu Onur Ödülü’nü aldi. Güneri, dünyadaki en etkili iletisimi aracinin sinema oldugunu belirtirken ‘’o olmasaydi sanat olmazdi, o olmasaydi bu geceler olmazdi Mustafa Kemal Atatürk için’’ dedi. Onur ödüllerinde bir digerinin sahibi ünlü aktörlerimizden sahibi Turgay Tanülkü oldu.

10. Malatya Uluslararasi Film Festivali, Sinemanin Olmazsa Olmazlari Ödülü, Oyuncu Emine Gülsüm Göznümer’e, Sinema Emek Ödülü, Sanat Yönetmeni Sirma Bradley’e, Sinema Emek Ödülü, Isik Sefi Metin Devrim’e, Türk Sinemasina Katki Ödülü, Yapimci ve Dagitimci Sükrü Avsar’a takdim edildi.

 
Malatya Film Festivali Birbirinden Dolu Etkinliklerle Gün Boyu Sürdü


‘Bu Ülkenin Insaniyla Iç Içe Olmak Gerek’

Türk Tiyatrosu ve Türk Sinemasi’nin usta ismi Turgay Tanülkü’yle 10. Malatya Uluslararasi Film Festivali kapsaminda ‘’Sinemada Bir Ses’’ söylesisi Malatya Möveinpick Otel’de gerçeklesti.  


40 yila yaklasan sanat hayatinda pek çok önemli sinema filmi, tiyatro oyunu ve diziye anlam kazandiran rollerle karsimiza çikan usta sanatçi Turgay Tanülkü’ye 10. Malatya Uluslararasi Film Festivali’nde ‘’Yasam Boyu Onu Ödülü’’ takdim edilecek. 

Söyleside pek çok konuya deginen usta isim ülke insaniyla iç içe olmanin bir oyuncunun en büyük degeri olabilecegine vurgu yapti. Tanülkü, ‘’Bazi sanatçilarin sevenleriyle fotograf çektirmek istemesini anlamiyorum. Sanatçiysaniz bu ülkenin insaniyla içiçe olmaniz gerekiyor. Hiç tanimadigimiz o insanlar sayesinde yasayabiliyoruz. Benim felsefem bu. Iyi oyunculuk da bu noktada basliyor. Garsonun çay bardaklariyla olan iliskisini, bulasikçinin tabaklarla olan hissiyatinin iyi bilmeniz için onlarin içinde olmaniz gerekiyor’’ dedi.  

‘’Sahnede herkes esittir’’

Tiyatro tutkusuna da deginen sanatçi, ‘’Sahin Aga, rolü bana uygundu çünkü o tip adamlarla ayni cezaevinde ayni çay bardagindan çay içtim. Fakat hayatimda en çok Hamlet’teki mezarci karakterini oynamak isterim. Çünkü Hamlet’i oynayamam. O tür karakterlerle yasamadim’’ diye konusmasina devam eden  Tanülkü, ‘’Hayatimdaki ilk esitligi sahnede tattim ve bu duygu beni büyüledi. Halkevleri’nde temizlikçilik yaptigim sirada bir oyuncunun hastaligi nedeniyle sahneye çiktim. Valinin oglu kral rolündeydi. Benim babam ise seker fabrikasinda odaciydi. Bana da dilenci rolü düsmüstü. Rollerinde hayattaki adaletsiz gibi oldugunu düsünürken oyun bitince o seyrici karsisinda hepimiz boyun egdik. Selam verdik. Iste ilk defa esitligi orada tattim. Valinin oglu da ben de ayni durumdaydik’’ diye konustu. 

Halen cezaevindeki mahkumlar için oyunlar ve sanat atölyeleri düzenleyen Turgay Tanülkü, sadece kadina ve çocuklara karsi islenen suçlardan ceza yatan mahkumlara karsi tepkili oldugunu dile getirirken, ‘’Annelere ve özellikle tüm çocuklara  karsi çok hassasim ama kiz çocuklarina daha duyguluyum. Buradan tüm annelerin, anne adaylarin ve kiz çocuklarinin yüregine selam olsun’’ diyerek bitirdi. 



Kerem Alisik Sinemaseverle Bulustu. 

Malatya'da film festivali kapsaminda "72. Kogus" filminin gösterimi yapildi. 

Kerem Alisik: Sanat toplumsal bir çabadir!

10. Malatya Uluslararasi Film Festivali kapsaminda basrolünde ünlü oyuncu Kerem Alisik’in rol aldigi "72. Kogus" filmi sanatseverlerle bulustu.

Malatya Park alisveris merkezindeki Avsar Sinema solunda gösterim öncesi konusan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, festivalin bu yilki temasinin UNESCO Dünya Mirasi Kalici Listesi'ne giren "Arslantepe" olarak belirlendigini söyledi.

Sinemanin bireyler ve tüm toplum için önemli bir etkilesim ve iletisim araci olduguna deginen Gürkan, "Bu etkilesim aracini dogru yerde ve dogru zamanda kullanmak çok önemli. Izleyeceginiz filmdeki basroller ve filmin konusu izleyenleri ruh ve gönül dünyasinda bir yerlere götürecek. Senaryolarin ve icra edilen sinema filmlerinin topluma bir mesaj vermesini istiyoruz. Bizler de 10. Malatya Uluslararasi Film Festivali'nde, film festivallerine format getirmek gerekir dedik." diye sözlerini tamamladi.

Basrol oyuncusu oyuncu Kerem Alisik ise sinemanin toplumsal sorunlari, dertleri ve acilari yine topluma aktarma sanati oldugunu ifade etti. Alisik, "Sanat toplumsal bir çabadir, toplumdan gelir, topluma gider. Sinema, bazi dogru olan gerçekleri, haksizliklari yansitma arzusundan dogar. Malatya film festivali de buna isik tutan yapida, bu yil 10. senesini kutluyor. Istikrarin her zaman basari oldugunu düsünüyorum. Tasi delen suyun gücü degil, damlalarin istikraridir. Ayrica sinema sevgisini arttirmak, gençlerimizi yüreklendirmek, bu meslege gönül verenleri motive edebilmek bu festival kapsamindaki önemli degerlerden bir tanesi. Ne mutlu ki ben de burada bir yoksunluk, ezilmislik ve itilmislik hikayesinin kahramani olarak da sinemada hep beraber seyretmenin mutlulugunu yasiyorum" diyerek sözlerini tamamladi. 


Gürkan, konusmasinin ardindan Alisik'a UNESCO Dünya Mirasi Kalici Listesine giren "Arslantepe"nin simgelerinden Kral Tarhunza heykelinin bir kopyasini hediye etti.


Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

ABD’de Trump Dönemi Krizle Başladı: Dua Törenine Tepki!

ABD Başkanı Trump, yemin töreni sonrası yasa dışı göçmenler ve LGBT lobisine yönelik sıkı önlemler almaya başladı. Dua töreninde piskoposun merhamet çağrısı ise yeni bir kriz yarattı.

Büyük ustalardan değerli dokunuşlar

İzmir Bornova Belediyesi’nin sanat hayatına kazandırdığı Galeri Hamam Sanat, sanatseverleri Türk resim tarihinin en büyük ustalarıyla buluşturan “Küçük İşler Büyük İmzalar” sergisine ev sahipliği yaptı.

Adım Adım projesi büyük ilgi görüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, toplumsal hayata katılımlarını sağlamak ve kentin tarihini tanıtmak amacıyla başlattığı Adım Adım Manisa projesi devam ediyor.

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

Atatürk'ün Niğde Ziyareti 91. Yıldönümünde Coşkuyla Kutlandı

Atatürk'ün Niğde'yi ziyaretinin 91. yıldönümü, yoğun kar yağışına rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı. Törenler ve sergiyle anılan bu özel gün, Cumhuriyet değerlerine bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir'de Su Faturalarına Eklenen Katı Atık Bedeli Tepki Çekiyor! Vatandaşlar İsyanda!

İzmir su faturası yük olmaya devam ediyor! Esnaf, katı atık bedeline isyan ediyor! Yargı kararlarına rağmen devam eden uygulama, işletmeleri zorluyor. "Zaten zor ayakta duruyoruz, ek ücret belimizi büküyor!" diye tepki gösteriyor.

Hayvan sahiplenenlere destek

Manisa Büyükşehir'de hayvan sahiplenenlere destek

İstanbul'da 'en etkili ilaç' polemiği

İstanbul'da 'en etkili ilaç' polemiği

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 12 gözaltı

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyonda kapatılan Bank Asya Grubu hissedarlarından Erdal Babadağ dahil 12 kişi gözaltına alındı. Adreslerde dijital materyaller ele geçirildi.

Uyuşturucu ile Mücadelede Sporun Gücü İzmir'de Bir Araya Getirdi

Uyuşturucu ile mücadelede sporun gücü! İzmirTumed öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvası, gençleri bağımlılıktan uzaklaştırmayı amaçladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız Saracoğlu’nda Güvenlik Tedbirlerini Denetledi

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Fenerbahçe-Göztepe maçında güvenlik önlemlerini yerinde denetledi.

Persepolis, İsmail Kartal Yönetiminde Tractor’u 2-0 Yendi!

İran Pers Körfez Pro Ligi'nde Persepolis, lider Tractor'u 2-0 mağlup etti. Yeni teknik direktör İsmail Kartal, maçı tribünden takip ederken galibiyetin kahramanları Rafiei ve Gvelesiani oldu.

Adıyaman’da jandarmadan uyuşturucu ve silah operasyonu

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.

Artvin’de farklı suçlardan aranan 61 kişi yakalandı

Artvin Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında farklı suçlardan aranan 61 kişinin yakalandığını bildirdi.

Uyuşturucu ile Mücadele İzmir’de Sağlıklı Kent Programında Vurgulandı

Uyuşturucu ile mücadele, 11 Aralık 2024 tarihinde İzmir’de düzenlenen Sağlıklı Kent İzmir programında vurgulandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, dernekle iş birliği yapacaklarını belirtti.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Sağlıklı Yaşlanma İçin 6 Altın Kural: Yaşlılıkta Mutlu Olmanın Yolları Neler?

Yaşlılıkta Sağlıklı Kalmanın İpuçları: Dengeli Beslenme, Egzersiz ve Ruh Sağlığı ile Daha Enerjik ve Mutlu Bir Yaşam Mümkün! İşte Uzmanların Önerileri…

UNESCO Kış Okulu: Niğde’nin Kültürel Zenginlikleri Tanıtıldı

UNESCO Kış Okulu Niğde’de Büyük İlgi Gördü Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "VIII. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu", akademisyenlerden yöneticilere kadar geniş bir katılımla tamamlandı.

Depresyonla mücadelede etkili yöntemler nelerdir?

Depresyonla başa çıkmak için etkili yöntemler ve tedavi ipuçları. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve profesyonel yardım, depresyonun üstesinden gelmenin anahtarlarıdır.

Kaygıyı Azaltmanın Yolları Nelerdir? İşte Bilmeniz Gerekenler

Kaygıyı azaltmanın 7 etkili yolu ile daha sağlıklı bir zihinsel dengeye kavuşun. Yoga, egzersiz, meditasyon ve terapi yöntemleri ile kaygıyı kontrol altına alabilirsiniz.

Gençlerde Stres Yönetimi: Psikolojik Sağlık İçin Neler Yapılmalı?

Gençlerde stresin nedenleri arasında okul baskısı, sosyal medya etkisi ve ailevi sorunlar yer alıyor. Bu sorunlarla başa çıkabilmek için uyku düzeni, meditasyon ve fiziksel aktivite önerilmektedir.

Blog yazarlığına giriş için bilmeniz gerekenler neler?

Blog yazarlığına giriş için bilmeniz gerekenler neler? Doğru konu seçimi, SEO uyumlu içerik üretimi ve gelir modelleriyle etkili bir blog oluşturabilirsiniz. Tüm adımları öğrenmek için rehberimizi keşfedin.

Kişisel Gelişim İçin Hangi Kitaplar Okunmalı?

Kişisel gelişim için hangi kitaplar okunmalı? Bu yazımızda, zihinsel ve duygusal büyüme için en etkili kitapları keşfedeceksiniz.

Erzincan’da Kış Soğuklarında Sıcacık Kestane Keyfi Devam Ediyor

Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.

Kocaeli'nin termali yakında vitrine çıkıyor

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı

KARYA FARMA HBX-ARGE'DEN HAYVANCILIK ALANINDA YENİLİKÇİ PROJELER

Mastitist tedavisinde doğal içerikli HBX-2371, antibiyotik kullanımını azaltarak süt hayvanlarının sağlığını koruyor.

İstanbul'da Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Artışta! Toplu Taşımada Dikkat Edin

İstanbul'da üst solunum yolu enfeksiyonları sonbahar ayında artış gösterdi. Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği ve hijyen kurallarına uyulmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Takviye edici gıdaların bilinçsiz kullanımı tehlikeli

Son yıllarda, sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma adına gıda takviyelerine olan ilgi giderek artarken, bu takviyelerin yanlış ve bilinçsiz kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Uzmanlar Uyarıyor: 'Beyaz Ete Göre 10 Kat Daha Fazla Heme İçeriyor'

İngiltere Kralı 3. Charles, 2024 yılı başında prostat kanseri teşhisi almasının ardından, tedavisini desteklemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için kırmızı et tüketimini tamamen bıraktı.

İzmit UNESCO Türk Kahvesi geleneğini sürdürüyor

İzmit Belediyesi tarafından 5 Aralık Unesco Dünya Türk Kahvesi günü etkinlikleri kapsamında 4. Geleneksel Dünya Türk Kahvesi Etkinlikleri, Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleşti.

Asaf İlter Hoca ile Çocuklar Camiyi Seviyor, Hediyelerle Mutlu Oluyor!

Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!

Orhan Sami, Avrupark Hayat Sitesi Yönetimi İçin Adaylığını Açıkladı

Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

Kediler İçin Doğru Bakım ve Beslenme İpuçları

Bahçekent Veteriner Kliniği, kedi sahiplerine doğru bakım ve beslenme konusunda önemli bilgiler veriyor. Veteriner Hekim Mustafa Büke ve Ferhat Üstün’den değerli tavsiyeler.

Yeni Ürünler ve Ev Tatlılarıyla Özata Baklava Bahçekent'te Zirvede

Ev Tatlıları ile Bahçekent’te Bir Devrim: Özata Baklava, hem sağlıklı hem lezzetli seçeneklerle fark yaratıyor. Yeni tatlarla tatlı severlere müjde!

Bahçeşehir Yeni Projelerle Gelişiyor: Sosyal Merkez ve Spor Alanları

Bahçeşehir’de projeler hızla hayata geçiyor. 2025’e kadar sosyal alan ve ulaşım projeleri tamamlanacak, bölge sakinleri modern bir yaşamın tadını çıkaracak.

Gül Geleş ve Black Sea Grup: Hayvanseverlikte Öncü

Gül Geleş ve Black Sea Grup, Bahçekent'te hayvanseverlerin gözdesi haline geldi. Hayvan dostlarına yönelik projeler ve kaliteli ürünlerle bölge halkının takdirini topluyor.

Cavit Akman’ın Güçlü Liderliğiyle Hoşdere'de Yeni Dönem Başlıyor

Başkan Cavit Akman, Hoşdere Romanlar Derneği'nde yeniden başkan seçildi ve mahalleye hizmet etmeye devam edecek. Akman, güçlü iletişimi ve liderliği ile Hoşdere'nin sorunlarını çözmede etkili oldu.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

BAŞKAN ÖZDEMİR’İN REGAİP KANDİLİ MESAJI

“Rahmet, bereket ve mağfiret aylarının habercisi olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek mesajına başlayan Başkan Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

Devlet Bahçeli Bulvarı Yenilendi: Trafik Rahatladı, Ulaşım Hızlandı

Devlet Bahçeli Bulvarı yenilenerek şehrin trafik yükünü hafifletti. Bor Yolu’na alternatif sunan ve modern görünümüyle dikkat çeken bulvar, yeni bağlantı yolları, aydınlatma sistemleri ve güvenli geçişleriyle ulaşım sağlıyor.

Niğde İtfaiyesi Başarılarına Devam Ediyor

Niğde İtfaiyesi, 2024 yılında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Modern teknolojiler, hızlı müdahale kapasitesi ve kapsamlı eğitim programlarıyla şehrin güvenliğini sağlıyor.

Esenler Film Festivali finalistleri belli oldu

İstanbul Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 5. Esenler Film Festivali’nin yarışma ve yapım destek bölümü finalistleri belli oldu.

1

Haksız ve fahiş fiyata 126,7 milyon TL ceza!

2

Asaf İlter Hoca ile Çocuklar Camiyi Seviyor, Hediyelerle Mutlu Oluyor!

3

Selami Kuzu Yeniden Refah Partisi Havsa İlçe Başkanı Olarak Atandı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zeytinburnu Kongresinde Tarih Yazdı: Başakşehir Teşkilatından Büyük Destek!

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Asya yolcusu

6

Büyük ustalardan değerli dokunuşlar

7

Doğal gaz tüketiminde rekor!

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.