Fitrata hukuka inancimiza aykiri FEMINIZM ve CEDAW dayatmasi yasalar islah edilmeli

Türkiye Aile Meclisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Semsettin KIRIS: "Fitrata hukuka inancimiza aykiri FEMINIZM ve CEDAW dayatmasi yasalar islah edilmeli"

Haberi Sesli Oku
7.12.2021 22:55:28 0
Fitrata hukuka inancimiza aykiri FEMINIZM ve CEDAW dayatmasi yasalar islah edilmeli

Türkiye Aile Meclisi TMK.20.Yil BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Aile Meclisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Semsettin KIRIS: "Fitrata hukuka inancimiza aykiri FEMINIZM ve CEDAW dayatmasi yasalar islah edilmeli"

Türkiye Aile Meclisi ve bildirimizi destekleyen sivil toplum kuruluslari olarak 8 Aralik 2021 tarihi itibariyle 743 sayili Türk Medeni Kanunu’nun yürürlükten kaldirilisinin 20. Yildönümü münasebetiyle kamuoyuna asagidaki hususlari paylasmayi bir görev bilmekteyiz.

17 Subat 1926 tarihinde çikartilip 8 Aralik 2001 tarihinde yürürlükten kaldirilan 743 sayili Türk Medeni Kanunu, Türk ailesini 75 yillik bir süre içerisinde iki binli yillara kadar tasiyabilmistir. Bu kanun zamanin sartlarina göre yenilendi tezi bilimsel verilerle desteklenmis bir savunma degildir. Bu kanunun yürürlükten kaldirilmasi sonrasinda Türk ailesi,  kurulabilirlik ve sürdürülebilirlik yönüyle büyük darbe almistir. Bu kanun, uluslararasi Cedaw sözlesmesine uymayan yanlari oldugu için kaldirilmistir.

Bosanma oranlarindaki ciddi artis, evlenme yasi ortalamasinin tirmanisi, dogurganlik oranindaki keskin düsüs, yalniz yasayanlardaki artis, siddet ve cinayet olaylarindaki artis, “hayatta kalma” yarismalarindaki artis bu kanunun ilgasindan sonradir.

 Bu bildirimizde, öncelikle 743 sayili kanunun uluslararasi sözlesmelere uymayan yanlarini dile getirmek istiyoruz:

1. Eski medeni kanuna göre ailenin bir reisi vardi. “Koca, birligin reisidir” denilerek ailenin reisligi erkege verilmisti. Yeni medeni kanunda “beraberce yönetirler” kaydi getirilmistir. Aile reisliginin tek bir tarafa verilmedigi için birlikte yönetirler ifadesi pratik hayatta nasil bir yansima bulmustur? “Beraberce yönetirler” kaydini daha iyi anlamak için bazi örneklerden yola çikarak sesli bir düsünme yapalim. “Beraberce yönetirler” demek, mesela okullarda müdürler olmayacak, ögretmen, ögrenci ve veliler okulu beraberce yetecekler demek gibidir. Resmi dairelerde müdürler olmayacak, memurlar beraberce yönetecekler demek gibidir. Mahallede muhtar olmayacak, mahalle sakinleri birlikte yönetecekler demek gibidir.

Yeni medeni kanun “beraberce yönetirler” demek suretiyle partnerlik hukukunu kabul etmis, aileyi sahipsiz birakmistir. Yeni medeni kanun hazirlayicilari “75 yil Türk ailesini erkek yönetti, bundan sonra da bir 75 yil da kadin yönetecek” deseydi aile bu kadar sahipsiz kalmazdi. Âilenin söyle ya da böyle bir sahibi olurdu. “Beraberce yönetirler” demenin pratikteki sonucunu ifade etmek için “hiç yönetemezler” demek daha uygundur. Yikilan yuvalardaki göz korkutucu artis, âilenin yönetilemedigini göstermeye kâfi bir delil degil midir?

2. Eski Medenî Kanun en fazla bir sene nafaka verilebilecegi hükmünü getiriyordu. (144. Madde) 4721 sayili yeni medeni kanun bu durumu degistirdi, süresiz nafaka getirdi. Bu durum erkek ve kadin açisindan toplumsal kutuplasmaya sebep olmustur. Kutuplasmalar toplumu siddet sarmalina sürüklemektedir. Yargiya intikal etmis konularda medya, muhâkeme isini yürütmede yarginin partneri imis gibi çalismaktadir. Siddet ve cinayet haberlerinin yaylim atesi gibi beyinlere kazinmasi da içtimâî dengeleri sallamaktadir.

Tüm cinayetler konusunda en saglam veriler Türkiye Istatistik Kurumu’nun verileridir. Kadin cinayetleri dâhil tüm cinayetleri anlamada medyadaki çarpitmalari degil, TÜIK verilerini esas alarak üzerinde düsünmek gerekir. TÜIK’in ölüm ve ölüm nedeni istatistikleri bizlere tüm cinayetler hakkinda bilgi sunmaktadir. TÜIK, öldüreni degil, öldürüleni dikkate alan bir veri havuzu olusturmustur. Ölüm nedeni istatistiklerinde “Ölüm nedenlerinin cinsiyete göre dagilimi” tablosu vardir. Bu tabloda “Cinayet, saldiri” olarak isimlendirilmis bir “ölüm nedeni” ifade edilmistir. 2016 yilinda cinayet ve saldiri ile ölen 1436 kisinin 1180’i erkek, 256’si kadin olarak tespit edilmistir.[1] 2017 yili kayitlari 2018 ilan edilirken bir revizyona tabi tutulmustur. Revize edilmis verilere göre 2017 yilinda cinayet ve saldiri ile ölen 1453 kisinin 1180’i erkek, 273’ü kadindir. Revize edilmis verilere göre 2018 yilinda cinayet ve saldiri ile ölen 1139 kisinin 942’si erkek, 197’si kadindir. 2019 yilinda cinayet ve saldiri ile ölen 810 kisinin 629’u erkek, 181’i kadin olarak tespit edilmistir.[2] 2017 ve 2018 verileri bir sonraki yilda revizyon geçirmistir. 2020 yili verileri henüz ilan edilmemistir. Ilan edildigi takdirde 2019 verileri de revizyon geçirebilir. Çünkü ölüm nedeni bilinmeyenler ile ilgili veriler degisebilmektedir. 2016’da tüm cinayetlerin yaklasik % 82’si erkek, % 18’si kadindir. 2017’de tüm cinayetlerin yaklasik % 81’si erkek, % 19’u kadindir. 2019 yili tüm cinayetlerin yaklasik % 78’si erkek, %22’si kadindir. 2016’dan 2019’a kadar geçen 4 yilda kadin cinayetlerinin % 18’den % 22’ye çiktigi söylenebilir. Verilere hangi açidan bakarsaniz bakin cinayet ve saldiri sonucu ölen erkeklerin sayisi kadinlara göre 4 kat daha fazladir. Kadin olsun erkek olsun bütün cinayetlere engel olmak için çabalamak gerekir. Bir insani öldürmenin tüm insanligi öldürmek kadar büyük bir vebal, ebedî cehennemlik oldugu ve 'KISAS'ta sizin için Hayat vardir' hakikatine agirlik verilmelidir.

12 Eylül darbe sürecinde çikartilan büyüksehir yasalari köylerde insan birakmamistir. Insan sayisinin belirli bir oranin altina düsmesi kirsal alanda sosyal kontrolü imkânsiz hale getirdiginden kirsal alanlar özellikle genç kizlar için güvenli alanlar olmaktan çikmistir. Ensest ve istismar vakalarinin arttigi yerlerin nüfus oranlarinin düsük oldugu yerler olmasi bosuna degildir. Kirsalda nüfus popülasyonunu desteklemeyen yasalar yüzünden cinayet çözme ve magduriyetlerle mücadele iddiali DNA programciligina büyük alan açilmistir.  Bu programlar toplumda güven diye bir sey birakmadigindan ortalama ilk evlenme yasi firlamistir. 2020 yilinda erkeklerde 27,9 iken kadinlarda 25,1 oldu. Tek kisilik hane halki oraninda ciddi artislar düzenli olarak gerçeklesti. Bu oran 2020 yilinda 17, 9’dur. 2020 yilinda dogum yapan annelerin ortalama yasi 29,0 olmustur. Bu hizla giderse Türkiye’de Yalnizlar Bakanligi’nin kurulacagi günler yakindir.

Kadinin erkekten erkegin kadindan bagimsizlasmasini özendiren her söylem, “insan kaynaklarimizi sürdürebilirlik” nokta-i nazarindan problemlidir. Siddet ve cinayet haberlerinin çarpici bir biçimde sunumunda son yillarda büyük artis olmustur. Bu sunumlarin asil hedefi Türkiye’nin uluslararasi sözlesmelere bagliliginin zorunlu oldugu fikrini pekistirmektir. Cedaw sözlesmesinin ana vurgusu kadina siddeti önleme degil,  kadina siddetle mücadelede ülkelerin kendilerini uluslararasi denetime açmasidir. Herhangi bir ülke kadina siddetle mücadelede iç dinamikleriyle basa çikabilir. Örnegin siddeti artiran içki kumar fuhus zina teshirciligin sapkinligin ve toplumsal cinsiyet maskesiyle escinsellik faaliyetlerinin yasaklanmasi gibi . “Toplumsal bagimsizlik” iç hukuk ve adalet düzeninin oldugu bir ülkede magduriyetlerle ilgili konularda uluslararasi kuruluslara hesap verme zorunlulugunun olmamasidir. Magduriyetlere karsi egitim ve caydirici özelligi de bulunan bagimsiz hukuk ile mücadele etmek gerekir. Yargiya intikal etmis konularda medyanin yargi sürecine dogrudan müdahil olarak çalistigi bir ülkede bagimsiz yargidan söz edilemez.

743 sayili kanun, uluslararasi sözlesmelere uymayan yanlari oldugu için kaldirilmistir. Küresel ölçekte insan mühendisliginin yapildigi yillari yasiyoruz. Insana standart getiriliyor, bunun farkinda olmak gerekir. Geleneksel renk tasiyan aile dâhil tüm degerlerin hayatta kalmasi kolay olmayacaktir. Bugün aile için ne yaptik sorusunu her gün sormak gerekir. Çünkü aile için yapilan her sey Allah için yapilan seyler mesabesindedir.  7Aralik2021

Doç. Dr. Semsettin KIRIS

Türkiye Aile Meclisi Genel Baskan Yardimcisi

 

https://BASINaciklamasi

Kastamonu, Basin Toplantisini bugün Memur-sen/Egitimbirr Salonunda Saat:11

Ankara, 8Aralik Saat:11 Sihhiye Ilkiz sokak 28/6

Istanbul, 10 Aralik Saat:10 Eyüp Edirnekapi Demirkapi Duragi, Vakifbank üstü kat.5

 

[1] Bakiniz: data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Olum-Nedeni-Istatistikleri-2017-27620 erisim: 07.12.2021

[2] Bakiniz: data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Olum-ve-Olum-Nedeni-Istatistikleri-2019-33710#:~:text=T%C3%BCrkiye'de%202019%20y%C4%B1l%C4%B1nda%20%C3%B6len,%2C4'%C3%BCn%C3%BC%20kad%C4%B1nlar%20olu%C5%9Fturdu. Erisim: 07.12.2021

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı

HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.

İstanbul’da Bisikletliler Gazze İçin Pedal Çevirdi

İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Manisa Vakfı Engelliler İçin Anlamlı Program Düzenledi

HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı Mehmet Chef Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.

Anadolu’nun Gönüllü Ormancısı: Abdullah Karataş’ın Hikâyesi

Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.

Bahçekent’te Sevilen Çiğ Köfte Noktası: Komagene

ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.

Bahçekent’te Uygun Fiyatlı Boya ve Tadilat Hizmeti

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul İlanı

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı, 28 Kasım 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin resmî duyuruyu yayımladı. Salt çoğunluk sağlanamazsa toplantı 29 Kasım’da yapılacak.

Kayınvalide ile Sorunsuz Geçinmenin 10 Etkili Yolu

ERCAN KUTLU - Aile uzmanlarının önerdiği bu 10 etkili yöntemle kayınvalide–gelin ilişkilerinde dengeyi sağlamak, kırgınlıkları azaltmak ve evlilikte huzuru artırmak mümkün.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Bursa’da Şeb-i Arûs Programı Gazze Temasıyla Düzenleniyor

Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.

“Dadaşlar Rüzgârı İzmir’de Esti: Festival Sona Erdi”

İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.

Ahmet Minguzzi’nin Adı Nevşehir’de Yaşatılıyor

Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.

Tevhid Bağlamında Logoterapi Trabzon Kitap Fuarında İlgi Gördü

Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.

Melahat Aksoy: Öğretmenliğe Adanan Bir Hayat

İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.

Gençleri Kitapla Buluşturan Müdür: Okan Nurcan’a Teşekkür

Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.

Aydın Benli’den Yeni Hit: Salla Kızım Salla!

Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.

Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları

Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.

HBX-2371 GOLD SMART DROP: Kadim Bilgelikle Doğan İnovasyon

KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.

Uykusuzluk Çağı: Türkiye Neden Artık Uyamıyor?

Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.

Evde Kendi Kendinize 20 Belirtiyle Hastalıkları Tanıyın

Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.

Yaşlılarda En Tehlikeli 2 Şey: Düşmek ve Boğulmak

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.

Bel ve Boyun Ağrılarına Masajla Çözüm

Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.

Kanser Acillerine Yeni Umut: HBX-2371 Protokolü

Aydın’da geliştirilen HBX-2371 protokolü, sekiz farklı formuyla acil onkoloji tedavilerine yeni bir ufuk açıyor.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

2

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

3

Ahmet Bereket’ten Barzani’nin Silahlı Korumalarına Sert Tepki

4

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

5

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

6

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

7

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

16° / 11.3°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.