Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
BTP Genel Baskani Hüseyin Bas: “Bu mesele oradaki hükümet ile görüsmenin haricinde hiçbir sekilde çözülemez. ‘Taliban ile görüsebiliriz’ diyen hükümetin Esad ile görüsmemesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir karsiligi yoktur.
Bagimsiz Türkiye Partisi (BTP) Genel Baskani Hüseyin Bas, katildigi televizyon programinda Suriye meselesini degerlendirdi.
Gelinen noktada sorunun tek çözüm yolunun hükümetin Suriye lideri Esad ile görüsmesi oldugunu ifade eden Hüseyin Bas, “Biz Suriye'de niye variz?” sorusunu sorduktan sonra su ifadeleri kullandi; “Çözüm çok basit, hiç uzatmaya gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hangi kanallarla oradaki örgütlerle iliskide ise bu örgütlere 'Silahlari birakin, Suriye hükümetine gidin ve anlasin’ diyerek bu konuyu kapatmali.”
“Türkiye’nin menfaatine göre hareket edilmeli”
“Askerimizi geri çekip kendi sinir güvenligimizi olusturacagiz ve bu konuyu kapatacagiz.” diyen BTP lideri söyle devam etti; “Bu hükümetin böyle bir sey yapma ihtimali yok. Niye yok? Çünkü her anlamda borçlanilmis. Orada sahiplendikleri örgütlerin muhtemelen içeride uzantilari var. Bu içerideki uzantilari nasil durduruyorsun; ‘Ben sana orada sahip çikiyorum’ diyerek. Dolayisiyla hem Içisleri Bakanligi'nin, hem Disisleri Bakanligi'nin, hem Milli Savunma Bakanligi'nin özverili ve milli bir sekilde davranmasi lazim. Siyasal rantlari, gelecek hesaplarini, kendi menfaatlerini bir kenara birakip, Türkiye'nin ve bu vatandasin menfaatine göre hareket etmesi lazim.”
“Bana yetki versinler Esadla görüsüp bu meseleyi çözeyim”
Bugün Türkiye'nin dis politikasinin gazla yürüdügünü ifade eden Hüseyin Bas, “Simdi biz New York'ta bir BM toplantisi gördük. Toplantida Suriye'ye temsilen kim konustu? Besar Esad'in disisleri bakani veya sözcüsü konustu. Dolayisiyla bütün devletler tarafindan taninan bir hükümetten bahsediyoruz. Biz ise Esad ile görüsemiyoruz. Niye? Zamaninda gaza geldik, agza alinmayacak laflar söyledik hükümet olarak ve dolayisiyla bugün görüsemiyoruz. Elbette Esad ile görüsecegiz. Bu mesele baska türlü çözülmez. Görüsemiyorlar mi? Bana yetki versinler ben gidip görüseyim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nden her hangi biri gitsin Esad’la görüsür. Simdi söyle de bir problem var. Bugün Esad hükümetimize güvenmiyor, çünkü diyor ki , 'Yahu biz sizinle oturduk, kalktik, yedik, içtik... Bunlarin hiç mi hatiri yoktu da bu kadar düsmanlik oldu.'
“Taliban ile görüsüp Esad ile görüsmemenin bir karsiligi yok”
“Bu meselenin çözümü oradaki hükümet ile görüsmenin haricinde hiçbir sekilde saglanamaz.” diyen Hüseyin Bas, “ Suriye konusunu Rusya ile görüsüyoruz. Rusya'yi araci yapiyoruz. Benim Suriye ile bir savasim mi var ki araciya ihtiyacim olsun. ‘Taliban ile görüsebiliriz’ diyen hükümetin Esad ile görüsmemesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir karsiligi yoktur. Bunu milletimiz bilsin. Bir parti genel baskani olarak sunu söyleyeyim; örgütlere ‘silahini birak, git hükümetinle anlas’ derim.” Ifadelerini kullandi.
“Suriyeliler giderse bunlarin ekonomisi batar”
Iktidar kanadindan gelen, ‘Suriyeliler giderse ekonomimiz batar’ sözlerine de cevap veren BTP Genel Baskani Hüseyin Bas su dikkat çekici ifadeleri kullandi; “Ekonomimiz batar metaforundan söyle yürüyelim; Elbette ekonomileri batar. Bunu söyleyen insanlarin ekonomileri esasinda bir insaat ekonomisine dayaniyor. Burada ne lazim? Kâr edebilmeniz için ucuz isçi lazim. Bunlarin ucuz isçi kaynaklari bu insanlar. O yüzden Suriyeliler giderse bunlarin ekonomisi batar ama bizim ekonomimize bir sey olmaz. Zaten bizim ekonomimiz batik vaziyette. Türk milleti genel olarak batik bir ekonomiye sahibiz. Hani 'Ben kaybedecek hiçbir seyi olmayan bir adamim' derler ya. Biz millet olarak bu noktadayiz.”
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.