HABER: BÜLENT ERTEKIN
Hak ve Kardeslik Hareketi öncülügünde gönüllü olarak olusturulan Kardeslik Platformu, Istanbul’da Van Ili ve Ilçeleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Derneginde meshur Van Kahvaltisinda bir araya geldi.
Platforma birçok emekli bürokratin, isadaminin, esnafin, saygin stk’ baskanlarinin ve gençlerin yogun ilgisi dikkati çekti.
Hak ve Kardeslik Hareketi Genel Baskani ve Platformun üyesi Prof. Dr. Naki ERDEMIR platformun amaç ve önemi noktasinda kisa bir konusma yapti.
Prof. Dr. Naki ERDEMIR konusmasini;
“Degerli kardeslerim.
Ben yasanan olaylari, sosyolojik, psikolojik, ekonomik, teknolojik, Islami ve insani olarak uzunca anlatmayacagim. Olanlari, dünyada ve Türkiye’de müsahede ediyoruz. Çünkü bu hayati hep beraber yasiyoruz.
Geldigimiz nokta; hiç iç açici degildir. Haberlerde ve sosyal medyada görüyoruz. Her geçen gün aile yapimiz çatirdiyor. Evlat anneyi, babayi; hanimi beyini, beyi hanimini, anne evladini kesiyor. Parçaliyor ve parçalarini yok etmeye çalisiyor. Bosananlarin sayisi nerede ise evlenenlerin sayisini geçecek.
Egitimimiz tam bir faciadir. Toplumda saygi, sevgi, anlayis, hak hürmet diye bir sey kalmadi. Sanki diplomali cahiller, ahlaksizlar ordusu yetistirdik.
Ahlak ve maneviyat diye bir sey vardi, herhalde tarihe karismaya yüz tuttu. Eroin, esrar ilkokula kadar indi. Aldi basini gidiyor. Anne baba evladina söz geçiremiyor.
Gençlerimiz haril haril deist oluyor. Bunun nedeni gençler degildir. Bu bizlere ve egitim sistemine baglidir. Bu manzara bizlerin ve egitim sisteminin aynadaki fotografidir.
Insanlikta deger kalmamis. Insanligin degeri adim adim sifira dogru gidiyor. Madde, menfaat, çikar her seyimiz olmus. Adam kayirma, ötekilestirme, irkçilik ayyuka tirmanmaktadir.
Bu noktada asil sorumlu olan bizleriz. Bunun hesabini mutlaka tarih önünde verecegiz, tarih önünde vermesek te Allah’in huzurunda mutlaka verecegiz. Allah böyle bir kul, Müslüman ve insanlik istemiyor. Her sey para, makam ve çikar degildir. Bu gidisle ilerisinde malimiz, makamimiz mülkümüz bizlere fayda degil zarar verecektir. Ayrica hepsinden de hesaba çekilecegiz.
“Biz kendimizi degistirmedikçe Allah bizi degistirmeyecektir.” Bizlerin degismesi için, toplumun degismesi için; insani ve Islami degerler hak, adalet, kardeslik ve baris gibi ulvi degerler kirletilmeden, herhangi bir partiye alet edilmeden, partilerin arka bahçesi olmadan anlatilmali ve yasanmalidir.
Kisaca yanlislari elestirmek karisi çikmak olayi çözmüyor. Elestirmek ucuz kahramanlik yapmak ve basit insanlarin isidir. Önemli olan çözüm koymaktir.
Insanlik tarihinde; insanlik batakligin, çirkefligin, haksizligin, ahlaksizligin ve insani atese sürükleyen uçurumun içinde oldugu dönemlerde; Peygamberler gelmis. Sadece elestirmemisler, ortaya çözüm koymuslardir. Ilahi kaynakli çözümü insanligin kurtulusu için sunmuslardir. Tarihteki büyük liderlerin de bu sekilde uygulamalari oldugunu biliyoruz ve görebiliriz.
O zaman çözüm nedir?
Çözüm: Sizlerin Allah rizasi için çözüm de ben de varim demenizdir. Sürekli olacak sekilde az ve öz olarak önce nakitten sonra vakitten Allah yoluna ayirmamizdir.
Kisaca
Su an Türkiye'nin her tarafinda Kardeslik Platformunun bilesenleri olarak, sizler gibi kardeslerimiz vardir. Oralarda da benzer programlar, toplantilar yapiyoruz ve yapacagiz. Bu kardeslerimiz yalniz sizlerden ümmetin penceresi olan Istanbul’dan, ben de varim demenizi bekliyorlar.
Ne Yapacagiz?
1- Olusturulan Kardeslik Platformuna, parti pirti katmadan dokuz kisilik istisare kurulu olusturulacak.
2- Kirk kisilik Merkez Icra Kurulu olusturulacak.
3- Kardeslik Platformunun programi halka ve yetkililere her türlü vasita ile anlatilacak, ülkemizin çimentosunun ve mayasinin bu oldugu ifade edilecek.
4- Her ilde bende varim diyen doçentler, profesörler, is adamlari kisaca her meslekten ve görüsten kardeslerimiz hazirdir. Bunlarla iletisim ve koordine içinde olacagiz.
5- Her ilde benzer toplantilar yapilacak. Hak adalet, kardeslik, baris, ahlak, Islami ve insani degerle için ne gerekiyorsa yapilacaktir.
Kardeslik Platformunun her alanda programi hazirdir. Programimiz hakka adalete, kardeslige, barisa ve kisaca kadim medeniyetimize dayali insanligin kurtulus manifestosu gibidir.
Program;
Aile ile ilgili
Egitimle ilgili
Ekonomi ile ilgili
Hakka dayali inancimizla ilgili
Teknoloji ve üretimle ilgili
Adil kalkinma ve paylasimla ilgilidir.
Bu program halkimiza anlatilacak, yetkililere önerilecektir.
Amaç: Toplumun gelismesi, degisim ve dönüsümü, ahlakli ve maneviyatli olmasi için çalisacagiz. Ülkemizin birligi beraberligi kardesligi, adil olmasi, kalkinmasi ve paylasimi öncelikli amacimiz olmalidir.
Saygideger kardeslerim:
Bizim bu istisare toplantimizin herhangi bir partiyle ilgili yoktur. Birligi beraberligi, kardesligi barisi ve Çanakkale ruhunu isteyenler Kardeslik Platformunun gönüllü üyesidir. Üzerlerine düsen ne varsa yapmak istemektedirler.
Ülkemizin her tarafinda beraber oldugumuz stk’ larimiz, is adamlarimiz, gençlerimiz, kisaca kardeslik platformundan haberdar olan herkes vardir. Sizlerden gelecek güçlü bir sesi beklemektedir.
Ben konuyu fazla uzatmayacagim. Kardeslik Platformunun içerigini, programini burada saatlerce anlatmamiz gerekir. Kardeslik platformunun yaklasik 50-60 sayfalik programi vardir. Böyle tatil bir günde, sabahin erken saatlerinde sizleri sikmak ve biktirmak istemem. Ilerleyen zamanlarda Kardeslik Platformunun programini, amacini, çözüm önerilerini kitapçik haline getirip sizlerle paylasmamiz daha uygundur.
Kardeslik Platformunun programi hiç kimseyi ötekilestirmez, toplumun her kesimini kucaklar, hakki, adaleti, insani kardesligi, ülkemizin kalkinmasini, teknolojiyi ve üretimi merkeze alir. Gençligi, aileyi, esit halk esit halk anlayisini kisaca, ülkemizin medeniyetin zirvesine çikmasi için ne gerekiyorsa onu icra etmeyi amaçlar.
Fazla uzatmadan konusmami Mehmet Akif'in su beyti ile son veriyorum:
“Dogru yol iste budur, gel, diye sen bir yürü de, O zaman bak ne kosanlar göreceksin sürüde!” diyerek tamamliyorum.
Davetimize icabet ettiginiz için tekrar hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Hos geldiniz sefalar getirdiniz. Allah'a emanet olunuz.”
diyerek bitirdi.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.