Müze Imamoglu’nun Hismina Ugradi
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi kurucusu Balikçi Kenan dünyada ve Türkiye’de tek olan mumya baliklarinin koyacak yer olmadigi için yerlerde oldugunu söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Balikçi Kenan: ‘Burada 200 ton mumya balik var. Müzemizi Imamoglu yiktigi için baliklari koyacak yerimiz yok. Sayin Cumhurbaskanimizdan destek istiyorum’ dedi.
Müzeye Sahip Çikalim
Her gün binlerce kisinin ziyaret ettigi küçük, büyük herkesin merakli bakislari içerisinde gezme firsati buldugu Türkiye Deniz Canlilari Müzesi, Beylikdüzü Belediyesi tarafindan geçtigimiz ay yikildi. Yer olmadigi için servet degeri tasiyan baliklar yerlerde kaldi. Yaklasik 200 ila 300 ton arasi mumya balik bulundugunu belirten Balikçi Kenan: ‘Buraya ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz, üniversiteden hocalarimiz akin ediyordu. Her gün binlerce kisi ziyaret edip onara denizlerimizdeki baliklari gösteriyorduk. Imamoglu’nun talimatiyla Beylikdüzü Belediyesi müzeyi yiktiktan sonra binlerce balik suanda yerlerde’ seklinde konustu.
Imamoglu Bizden Intikam Aliyor
Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de bulunan baliklarin neredeyse tamaminin mumya hali müzede oldugunu belirten Balikçi Kenan: ‘Burada 50 yilin emegi, birikimi var. 50 yildir hiç bir ücret talep etmeden ücretsiz bir sekilde hizmet verdik. Bugün Imamoglu’nun müze hismina ugradi. Bize mühlet bile vermeden müzeyi yiktilar. Bir inat ugruna bu baliklar yerlerde. Bu müze Kenan’in degildir. Ögrencilerindir. Halkindir. Kimseden bir talebimiz olmamistir. Biz bu müzeyi vatandaslara armagan ettik. Imamoglu müzemizi yiktirdi. Kendi ellerimle diktigim agaçlari söktürdü. Yaklasik 15 yil önce bu alanda hiç bir sey yokken biz burayi agaçlandirdik. Inat ugruna o agaçlari da söktüler. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem Imamoglu bize, bizim belediyeden kiralamis oldugumuz alanla tapulu malimiz olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayiz. Sende yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan bizde senin yerini kullanalim dedi. 7 senedir bizim arazimizi kullandilar. Ben bu alani belediyenin israri üzerine 12 sene önce kiraladim. Meclisten geçti. Encümen karariyla verildi. Bizde Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin bulundugu yeri kullandik. Belediyede bizden kira almadi. Bizde belediyeden kira almadik. Bizim kiraladigimiz yer zaten Türkiye Deniz Canlilari Müzesi. Orada hiç bir ticari faaliyetimiz yok. 50 senedir ögrenciler denizi, baligi sevsinler diye onlara tahsis ettik. Üniversite ögrencileri gelip Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde derslerini çalisip, hatira fotograflari çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadi. 50 senedir ücretsiz olarak sundugumuz baliklar su anda yerlerde. Çok üzgünüm. Halkimiz için üzgünüm. Ögrencilerimiz için üzgünüm. Bu degerli baliklar yerlerdi’ dedi.
Agaçlari Bile Söktüler
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi Kurucusu Balikçi Kenan: ‘Bizler yesil alani imara açiyorlar diye eylem yaptik. Devlet yetkililerine mektup yazdik. Yesil alanin imara açilmasini engelledik. Simdi de bizden bu sekilden intikam aliyorlar. Burada da kendi ellerimle diktigim yaklasik 160 agaç vardi. Onlari da söktüler. Yazik günah degil mi o agaçlara. Burasi adeta küçük bir orman gibiydi. Bu neyin düsmanligi. Yesile, agaç bile saygilari yok. Olumsuzlukta Imamoglu sinir tanimiyor. Nasil böyle bir vahset yapiyorlar. Akil alir gibi degil’ ifadesini kullandi.
Müzenin Su Anki Degeri 15-20 Milyon Lira
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ndeki baliklarin bugünkü degeri 15 ila 20 milyon arasi diyen Balikçi Kenan: ‘Bu baliklar mumyalanmis. Gelecek bes bin yil sonrada bu baliklar olacak. Torunlarimizin torunlari görecek. Bu müzeyi yaparken 50 yildir devletimizden, halkimizdan kimseden bir lira talep etmedik. Sadece mumyalama islemleri bile 2-3 milyon lira tutuyor. Müzenin bütün islemleri Balikçi Kenan tarafindan yapilmistir. Bu zamana kadar da ücretsiz olarak halkimiza sunulmustur’ seklinde konustu.
Cumhurbaskani Erdogan’a Çagri
Bu manevi degeri yüksek olan ürünlere sahip çikilmasi gerektiginin altini çizen müze kurucusu Balikçi Kenan: ‘Saygideger Cumhurbaskanimiz, bakanliklarimiz bu müzeye sahip çikalim. Bu baliklar yerlerde kalmasin. Cumhurbaskanimiz bu müzeye sahip çiksin. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’miz bu müzeye yer yapsin. Bunu gönülden arzu ediyorum. Burasi halka, ögrencilere mal olmus bir yerdir’ diye konustu.
Istanbul HABERI
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.