Insanlik ailesinin özgür ve onurlu üyeleri olarak; insanligi ve dünyayi etkisi altina alan virüse ve salgina karsi yürütülen mücadeleye katilan, emek ve katki veren herkese sükranlarimizi sunuyoruz. Yüce Allah’tan saglik emekçileri ile kamu görevlileri basta olmak üzere virüsle mücadelede hayatini kaybedenlere rahmet, tedavisi devam eden bütün insanlara sifa diliyoruz.
Inaniyoruz ki; insanlik virüsü yenecek. Pandemiyi bitirecek ve hayati normale döndürecek. Ve gelecek 1 Mayis’ta birligimizi, mücadelemizi ve dayanismamizi alanlardan hep birlikte haykiracagiz.
Insani degerli ve insana dair olani önemli gören kadim medeniyetin mensuplari olarak; insani nesne, emegi mal, emekçiyi köle, alin terini degersiz gören hiçbir anlayisa IZIN VERMEYECEGIZ.
Emperyalizme ve kapitalizme karsi fikri ve fiili direnisimize yilmadan DEVAM EDECEGIZ.
Sömürüden beslenenlerin, zulmü sürdürenlerin, dünyayi ve insanligi savasa sürükleyenlerin KARSISINA DIKILECEGIZ.
Insanlik onuru esas alip, insani kalkinma için TER DÖKECEGIZ.
Adil paylasma ve asil dayanisma anlayisini evrensel deger haline getirmek için yilmadan, yikmadan, yorulmadan ve yozlasmadan MÜCADELE EDECEGIZ.
Mazlumlara, mahzunlara, magdurlara el uzatmaktan, omuz vermekten hiç VAZGEÇMEYECEGIZ.
Sürdürülebilir kalkinma, kapsayici sosyal güvenlik ve insani esas alan sosyal politikalar için fikirden eyleme, bilgiden erdeme, yerelden evrensele dogru SES VERECEGIZ, SÖZ SÖYLEYECEGIZ.
Filistin’den, Suriye’ye, Arakan’dan, Dogu Türkistan’a, dünyanin farkli bölgelerinde ve ülkelerinde insanligi yok eden, insanlari katleden zalimlerin karsisina DIKILECEGIZ.
Insani yasatan devlet anlayisini benimseyen, Anadolu’nun emekçileri olarak;
Emekçinin mutlu, insanligin umutlu, dünyanin huzurlu oldugu adil dünyayi birlikte KURACAGIZ.
Teröre, terör örgütlerine, terör örgütleriyle iliskili gerçek ve tüzel kisilere karsi tavizsiz tavrimizdan vazgeçmeyecek, terörle mücadeleyi ve bu konudaki kararliligi sarsilmaz bir sekilde DESTEKLEYECEGIZ.
Çocuklarimizin, gençlerimizin ve ailenin her türlü ifsad faaliyetine karsi korunmasinda öncü ve paydas olacagiz. Iki büyük deger olarak kabul ettigimiz kadina ve aileye dair olumlu her çalismaya ORTAK OLACAGIZ.
Demokrasiyi, bagimsizligi, özgürlügü, emegimizin hakkini ve hukukunu dayanismayla KORUYACAGIZ.
“Özgür birey, demokratik devlet, sivil toplum” hedefiyle, darbe Anayasasindan kurtulup, milletin egemenligini tartismasiz kilan sivil Anayasa’nin yaziminda ve yapiminda SORUMLULUK ALACAGIZ.
Milletin iradesi ve devletin idaresi noktasinda vesayetin her türlüsüne karsi olmaktan vazgeçmeyecek, ihanete, isgale, darbe girisimlerine karsi teyakkuzda olacak, YENI, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKIYE’YI BIRLIKTE INSA EDECEGIZ BIRLIKTE KORUYACAGIZ.
Millete hizmeti ve hürmeti onur sayan kamu görevlileri olarak; sözlesmelilige direnmekte kararli ve israrli olacagiz, herkes için kadrolu ve güvenceli istihdami mutlaka BASARACAGIZ.
Eski Türkiye’nin korkularini bugüne tasiyan, Yeni ve Büyük Türkiye’ye yakismayan siyaset ve grev yasaklarindan birlikte KURTULACAGIZ.
Alin terimizin hakkinin ödenmesi, ekonomik büyümeden payimizin verilmesi için “gücümüz örgütlülügümüz” anlayisiyla örgütlenecegiz, örgütlü gücümüzü BÜYÜTECEGIZ.
Türkiye’nin en büyük emek örgütü,
Anadolu’nun ve çagin erdemliler hareketi,
Akademik hizmet sendikaciliginin merkezi,
Toplu sözlesme hakkinin mimari Memur-Sen olarak;
-Örgütlenmede yasaklar olmasin, toplu sözlesmede sinirlamalar kalksin ISTIYORUZ.
-Darbeci Evren’in Yönetmeliginin hükmünü yitirmesini, kamu görevlilerinin Kilik-Kiyafette özgürlesmesini TALEP EDIYORUZ.
-Vergide Adalet esas olmali. Gelir Vergisi’nde Oran sabit kalmali, matrahlar artirilmali DIYORUZ.
-Yardimci Hizmetler Sinifi kaldirilsin, personeli diger hizmetler sinifina aktarilsin teklifimizi YINELIYORUZ.
-3600 Ek Gösterge vaadi yerine getirilmeli, kamu görevlilerinin bütünü kapsama dahil edilmeli önerimizde ISRAR EDIYORUZ.
-Kariyer ve Liyakat esas olmali, Görevde Yükselme ve Unvan Degisikliginde engeller kalkmali, mülakat artik yapilmamali KARARLIGIMIZI TEKRAR EDIYORUZ.
-Aileyi Korumak, Anne-Baba ve çocuklari ayirmamak devletin öncelikli görevi, es durumu magduriyetini gidermek temel hedefi anlayisini BENIMSIYORUZ.
-Kadrosuz usta ögreticilerin, ek ders ücreti karsiligi görev verilenlerin, kamu disi aile sagligi çalisanlarinin, vekil ebe-hemsire-imamlarin kadroya, üniversiteli isçilerin kamu görevlisi kadrolarina geçis talepleri karsilansin ISTIYORUZ.
-Ek ödemede oranlar ve tutarlar artmali, ek ödeme emekli maaslarina da yansitilmali teklifimizi bir kez daha VURGULUYORUZ.
-Isveren ve hakem kaynakli 5. Dönem zararlarimizi giderin, tazmin Için daha fazla gecikmeden ocaktan geçerli olacak sekilde seyyanen zam verin teklifimizden VAZGEÇMEDIK, VAZGEÇMIYORUZ.
-Kamu görevlileri sendikaciliginda dayanisma aidati olmali, toplu sözlesme ikramiyesi yetkili sendika üyelerine artirimli ödenmeli DIYORUZ.
-Is Sagligi ve Güvenligi artik ertelenmesin, Is-Aile Uyumunu saglamak hem öncelensin hem önemsensin uyarimizi YINELIYORUZ.
-Kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmesini, ikramiyenin tutarinin yükseltilmesini TALEP EDIYORUZ.
-Kadro-Derece sinirlamasi artik kaldirilmali, izinler is günü esasiyla kullanilmali tekliflerimiz karsilik bulsun ISTIYORUZ.
-Emekli Maaslari yükseltilmeli, emeklilikte de aile ve çocuk yardimi ödenmeli çagrimiza olumlu cevap BEKLIYORUZ.
-Ekonomik ve sosyal konsey toplanmasini,
-Demokratik katilim imkânlari artirilmasini,
-Kamu isvereninin 6. dönem toplu sözlesmeye tesvik paketiyle gelmesini,
-Kamu görevlilerinin hakkini eksiksiz teslim edilmesini,
-Enflasyon hedef ve tahminlerinin tutmadiginin görülmesini,
-Zammi enflasyon canavari tarafindan degil, masanin taraflarinca belirlenmesi tekliflerimizi bir kez daha dikkatlere sunuyor, kamuoyunun da destek verdigi inanciyla tekliflerimize EVET DENMESINI ISTIYORUZ.
YASASIN EMEKÇIYI REFAHA KAVUSTURMA, INSANLIGI HUZURLA BULUSTURMA MÜCADELEMIZ.
YASASIN EMEGIMIZ, EKMEGIMIZ ve ALIN TERIMIZ,
YASASIN EMPERYALIZME KARSI DIRENEN BIRLIGIMIZ,
YASASIN KAPITALIZME KARSI ONURLU MÜCADELEMIZ,
YASASIN SÖMÜRÜYE ve ZÜLME KARSI DAYANISMAMIZ,
YASASIN BAYRAMIMIZ,
YASASIN DAYANISMAMIZ…
YASASIN 1 MAYIS…
--
Egitim-Bir-Sen Izmir Basin Merkezi
Tel: 232 425 75 85
Fax: 232 445 46 94
Izmir HABERI
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.