Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Halici Group CEO’su Dr. Hüseyin Halici, hayata geçirdikleri Toplum 5.0 Akademi ile dijital dönüsümü entegre edecek bir yapi amaçladiklarini; dönüsüm sürecindeki egitim, bilgi ve mentorluk ihtiyaçlarina rehberlik edeceklerini kaydetti.
Halici Group CEO’su Dr. Hüseyin Halici, hayata geçirdikleri Toplum 5.0 Akademi ile dijital dönüsümü entegre edecek bir yapi amaçladiklarini; dönüsüm sürecindeki egitim, bilgi ve mentorluk ihtiyaçlarina rehberlik edeceklerini kaydetti.
Hayata geçirdikleri Toplum 5.0 Akademi’yi anlatan Dr. Hüseyin Halici, Akademi ile dijital dönüsümü entegre edecek bir yapiyi olusturmayi amaçladiklarini, dijital dönüsüm sürecindeki egitim, bilgi, mentorluk ve networking ihtiyaçlarina rehberlik edeceklerini kaydetti.
Dr. Halici, dijital dönüsüm-insan is birligini de anlattiklari Akademi’yi, toplum için teknoloji odaginda fikirlerin üretilmesi, is birliklerinin gelistirilmesi, yeni dönem is ve kariyer yetkinliklerinin kazandirilmasi amaciyla topluma deger katma vizyonu dogrultusunda kurduklarini dile getirdi.
Endüstri 4.0 ile birlikte zihinsel çalismaya geçilecegi için fiziksel çalisan kisilerin zihinsel çalisma yapisina dönüstürülmesi gerektigini kaydeden Dr. Halici, Toplum 5.0 Akademi’nin kurulus amaçlarindan birinin de bu kapsamdaki dönüsüme destek vermek oldugunu belirtti.
“TOPLUMLARIN YASAM SEKILLERINI DEGISTIRIYOR”
Sanayinin ve teknolojinin insanlarin ve toplumlarin yasam sekillerini degistirmedeki etkisini anlatan Dr. Halici, “Ilk üç sanayi devriminin, insanlarin ve toplumlarin yasam sekillerini fazlasiyla degistirdigini gördük. Sanayi, toplumun yasam seklini derinden degistiren en önemli olgudur. Sanatsal faaliyetler dahi yasama keyif katarken, yasam seklini degistirmeye yetmiyor ama sanayi dramatik bir sekilde degistiriyor.” dedi.
Dijital dönüsümün seçenek olmadigini aksine bir zorunluluk oldugunu vurgulayan Dr. Halici, sektör ve meslek fark etmeksizin dijital dönüsüme geçilmesi, bunun göz ardi edilmemesi gerektigini söyledi.
“DOGRU ÇÖZÜMÜ, BIR ARAYA GELEREK BULABILIRIZ”
Türkiye sanayisinin belkemigi, yüzde 98’ini olusturan KOBI’lerin Endüstri 4.0’a geçisindeki zorluklardan bahseden Dr. Halici, zorluklarda özellikle çalisanlarin teknolojiyi kullanmaktaki önyargili davranmasi ve direnmesi ile yönetici kademesinin geçisi yüksek maliyetli bulmasinin öne çiktigini dile getirdi.
Zihinsel çalismada basari kazanan G. Kore ve Çin örnegini veren Dr. Halici, bu noktada basarili olunmasi için kamu, özel sektör, akademi ve STK’larin bir araya gelerek dogru çözümü bulmaya çalistiklarini ifade etti.
“INSANIN OLMADIGI DÖNÜSÜM BIR SEY IFADE ETMEZ”
Yapay zekanin endüstriden sagliga, sanattan spora birçok sektör ve alanda kullanilacagini söyleyen Dr. Halici, söz konusu teknolojiyle ilgili olumsuz söylemlere katilmadigini, aklin, zekanin insanlik yararina kullanilmasi oldugunu ifade ederek “Yapay zekadan degil, yapay zekayi kötüye kullanacak insanlardan korkmaliyiz.” seklinde konustu.
Dijital dönüsüm-insan is birliginin önemine deginen Dr. Halici, insanin olmadigi bir dönüsümün hiçbir sey ifade etmeyeceginin altini çizdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.