Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan, inşaatı süren terminal binalarının da tamamlanmasıyla birlikte Antalya
Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin 35 milyondan 82 milyona yükseleceğini
bildirdi.
Antalya Havalimanı Devlet
Konukevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Tören
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip,
açılış töreninde yaptığı konuşmada turizmin, tarımın, tarihin ve üretimin
lokomatif şehri Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,
“Hükümetimizin yatırımlarıyla Antalya her alanda gelişmeye, kalkınmaya,
Akdeniz'in parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.” dedi.
Erdoğan, son 21 yılda Antalya’nın
potansiyelini ortaya çıkarmak için pek çok adım attıklarını belirterek,
“Şehrimizin altyapı ve üstyapı eksiklerini gidermek suretiyle Antalya'yı
dünyanın göz bebeği haline getirdik. Bugün Antalya denilince akla tarımdan
turizme, sanayiden ticarete kadar çok geniş bir alanda başarı çıtasını sürekli
yükselten bir şehir geliyor. Bu sene üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Antalya
Diplomasi Forumuyla şehrimizi aynı zamanda diplomasinin de kalbinin attığı
küresel bir marka haline dönüştürdük.” ifadelerini kullandı.
Antalya'nın tüm dünyada daha
yakından tanınmasına vesile olan uluslararası etkinliklerin olumlu sonuçlarını
gördüklerini belirten Erdoğan, Antalya'nın misafir ettiği turist sayısı önceki
yıla oranla yüzde 19 artışla 2023 yılında 16 milyona ulaştığını belirtti.
Türkiye’ye gelen her dört
turistten birinin Antalya’da ağırlandığını ifade eden Erdoğan,
“2024 yılı için turizm ve hedefimiz 60 milyon
rakamını yakalamaktır. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğimize yürekten
inanıyorum. Bununla ilgili hazırlıklarımızı uzun bir süredir zaten yapıyoruz.”
dedi.
Erdoğan, hava yolu ulaşımında ise
şehrin altyapısını hedefleriyle uyumlu seviyeye getirmek için çeşitli
yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, “Antalya Uluslararası
Havalimanı'nın kapasitesini arttırmaya daha modern daha iyi imkanlara sahip bir
çehreye kavuşturmaya öncelik verdik. Bu amaçla önceki sene Antalya Havalimanı
genişleme projesini başlattık. Bu projeyle devletimize hiçbir mali külfet
yüklemeden yaklaşık 927 milyon avroluk yatırımı devreye alıyoruz. Hatta bu
projeden devletimiz toplamda 8,5 milyar avroyu bulan kiralama bedeliyle ciddi
bir kazanç elde ediyor. Proje iç ve dış hatlar terminallerinin büyütülmesinden
devlet konuk evine, VIP ve CIP terminallerinden genel havacılık terminaline
uçak hangarları, kargo terminali, katlı otoparktan diğer yapılara kadar pek çok
yatırımı ihtiva etmektedir.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje
kapsamında VIP terminali 690 metrekareden 2 bin 2 metrekareye, genel havacılık
terminalinin ise 1200 metrekareden 2 bin 800 metrekareye çıkarılarak hizmete
açıldığını söyledi.
HAVALİMANIMIZIN YOLCU
SAYISININ YÜZDE 15 ARTIŞLA 40 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKACAĞINI HESAPLIYORUZ
Erdoğan, gerek VIP gerek Devlet
Konukevi CIP olmak üzere hepsinin de gelen misafirler için burada kendileri
için bir onur kaynağı olacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün ise sıfırdan yapılan 2 bin
metrekarelik devlet konuk eviyle 5 bin metrekarelik hizmet binasının açılışını
gerçekleştiriyoruz. Camimizin inşaatı devam ediyor. İnşallah Şubat ayı bitmeden
onun da açılışı yapılacaktır. İnşaatı süren terminal binaları tamamlandığında
havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesi 35 milyondan 82 milyona yükselecektir.
Antalya Havalimanının 2023 yılında toplam 37 milyondan fazla yolcuya hizmet
verdiği dikkate alındığında projenin ne kadar önemli, isabetli ve vizyoner
olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu sene havalimanımızın yolcu sayısının
yüzde 15 artışla 40 milyonun üzerine çıkacağını hesaplıyoruz. İnşallah bundan
sonra da Antalya'mızı dünya şehri kimliğine yakışır hizmet eser ve yatırımlarla
buluşturmaya devam edeceğiz.”
TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİYLE
ŞEHİRLERİMİZİ KALKINDIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart
yerel seçimlerine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:
“Türkiye yüzyılı hedefiyle
durmadan dinlenmeden ülkemizin geleceğine damga vuracak projelerle şehirlerimizi
kalkındırmayı sürdüreceğiz. Bu bakımdan 31 Mart seçimleri bu yolda en kritik
kavşaklardan biri olacaktır. Dolayısıyla 31 Mart'ta inanıyorum ki Antalyalı
vatandaşlarım, kardeşlerim Antalya'yı da emin ellere teslim edecektir.
Antalya'nın büyükşehir başta olmak üzere yerel yönetimlerde en doğru tercihi
yaparak Cumhur İttifakı'na güçlü destek vereceğine inanıyorum. Rabbim yar ve
yardımcımız olsun diyorum. Açılış sevincini yaşadığımız havalimanımızın devlet
konukevinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eserin şehrimize
kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden
işçisine herkesi tebrik ediyorum.”
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.