Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında il ve ilçe halk kütüphanelerinde bulunan 23 milyon yayının hükümlülerin erişimine sundulduğunu söyledi.
Adalet Bakanı Tunç, "Ceza infaz sistemimizi, 21 yılda yapılan reformlarla uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde, Adalet Halk Kütüphaneleri açılış törenine katıldı.
Tunç, buradaki konuşmasında, hukuk devletinin, adil, özgür ve demokratik bir toplumun temeli olduğunu, devletin bu vasfı sayesinde milletin kendisini daima güvende hissettiğini belirtti.
Ceza infaz sisteminde yaptıkları yeniliklere değinen Tunç, 21 yılda yapılan reformlarla ceza infaz sisteminin uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturulduğunu bildirdi. Tunç, "Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık. Yerlerine insani ihtiyaçlara uygun, eğitim faaliyetlerinin yapılmasına da imkan sağlayan ceza infaz kurumları oluşturduk." diye konuştu.
Cezaevlerinde fiziki koşulların iyileştirilmesinin yanı sıra insan kaynağının güçlendirilmesine ilişkin de çalışmalar yürüttüklerini belirten Tunç, şunları kaydetti:
"2002'de 25 bin 407 olan infaz kurumlarında çalışan personel sayımızı, bugün yüzde 204'lük artışla 77 bin 419'a çıkardık. Ayrıca ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların eğitimleri için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Ceza infaz kurumlarının teşvik ve desteğiyle 60 bin hükümlü ve tutuklu öğrenimlerine yeniden başlamış, 2 bin 505 kişi okuma yazma öğrenmiştir. Halihazırda ortaokul öğrenimine 8 bin 858, lise öğrenimine 40 bin 649 hükümlü ve tutuklu devam etmektedir."
SINAVLARA 179 BİN 35 KATILIM OLDU
Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolüyle ceza infaz kurumu yerleşkelerinde oluşturulan 38 Adalet Mesleki Eğitim Merkezinde 588 hükümlü ve tutuklunun mesleki eğitim aldığını bildirdi.
Lise çağında olan hükümlü ve tutukluların öğrenimlerinin sekteye uğramaması için 5 Adalet Çok Programlı Anadolu Lisesi açıldığını belirten Tunç, ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler tarafından düzenlenen sınavlara 2023'te hükümlü ve tutuklulardan 179 bin 35 katılım olduğunu ifade etti.
Bakan Tunç, bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki işbirliği protokolüyle 55 hükümlü ve tutuklunun hafızlığı tamamladığını dile getirdi.
Hükümlülerin meslek sahibi olmaları için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ceza ve infaz kurumlarındaki 364 iş yurdu müdürlüğündeki 1700'den fazla atölye ve tesiste, 200'den fazla ayrı işkolunda 30 bin 548 hükümlü ve tutuklu, mesleki işbaşı eğitimi faaliyetlerine katıldı. Ceza infaz kurumlarında okuma yazma, sosyal ve kültürel kurslar, din eğitimi ve mesleki eğitim alanında kurslar düzenleniyor. Sadece bu yıl 8 bin 452 kurs açıldı, bu kurslara 102 bin 380 hükümlü katıldı. Ceza İnfaz kurumlarımızda annesinin isteğiyle yanında kalan 0-6 yaş grubu çocukların tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Bu çocuklara 29 anaokulu ve 69 oyun alanında hizmet sunuluyor. Bunun yanı Adalet Bakanlığı olarak hükümlü ve tutuklulara psiko-sosyal destek de sağlıyoruz. Bu kapsamda 2023'ün 9 aylık döneminde 607 bin 467 hükümlü ve tutuklu bireysel görüşmelere, 22 bin 292 hükümlü ve tutuklu grup çalışmalarına dahil edildi. Ayrıca 27 bin 495 hükümlü ve tutuklu ailesiyle aile görüşmeleri gerçekleştirilirken, 18 bin 582 personelimize psiko-sosyal destek sağlandı. Sadece bu yıl 463 psikolog ceza infaz kurumlarımızda göreve başladı."
23 MİLYON YAYINI ERİŞİME SUNDUK
Bakan Tunç, eğitim ve öğretim hakkının en temel insani hak olduğunu belirterek, "Bugüne kadar fırsat eşitliği ilkesini esas alarak toplumun bütün kesimlerine aynı imkanları sağlamanın gayretinde olduk. İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Adalet Halk Kütüphaneleri insanımızın kitaba, bilgiye erişimi noktasında fırsat eşitliği ilkesini esas aldığımız önemli bir hizmettir." diye konuştu.
Adalet Halk Kütüphanelerinin kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2019 ve 2021'de iki protokol imzaladıklarını hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:
"Bu protokoller kapsamında bugün, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Adana, Kayseri ve Elazığ'da kitap kapasitesi 142 bin olan 8 Adalet Halk Kütüphanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ceza infaz kurumlarındaki kütüphane ve kitaplıklarda 2023 itibarıyla 1 milyon 480 bin 756 kitap bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında il ve ilçe halk kütüphanelerinde bulunan 23 milyon yayını da hükümlülerin erişimine sunduk. Protokolün imzalandığı günden bugüne halk kütüphanelerine 132 bin 608 hükümlü ve tutuklu üye oldu. Hükümlü ve tutuklularca 1 milyon 953 bin 333 kitap okundu."
Konuşmaların ardından 8 Adalet Halk Kütüphanesi hizmete açıldı.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.