8. Dünya Yoga Şampiyonası’nda Türk Sporculardan Tarihi Zafer!
International Yoga Federation-IYF (Uluslararası Yoga Federasyonu) tarafından organize edilen 8. Dünya Yoga Şampiyonası çok büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 8. Dünya Yoga Şampiyonası’na tüm dünya genelinde 210 ülkeden 2000 performans, Türkiye’den ise 120 performansla katılım sağlandı.
Şampiyonada Türk Sporculardan Tarihi Başarı!
Bu coşku dolu organizasyonun ardından, yarışmada madalya kazanan Türk sporcular için İstanbul’da madalya töreni düzenlendi. Türk sporcular; 8 altın, 8 gümüş ve 17 bronz madalya kazanarak toplamda 33 madalya ile şampiyonaya damga vurdular. Törende sporculara madalyaları, IYF Başkanı Akif Manaf tarafından takdim edildi.
Madalyaların dağılımına bakıldığında ise altın madalya kazanan Yoga sporcuları; Yoga Artistik kategorisi kadınlarda Çiler Karataş, Yoga Asana kategorisi kadınlarda Nava Nur Tüzüner, Yoga Atletik kategorisi erkeklerde Erdem Alıcı, Yoga Koreografi kategorisinde Selva Arı ve Çiler Karataş’tan oluşan takım, Yoga Ritmik kategorisinde Nava Nur Tüzüner ve Sema Gümüş’ten oluşan takım, Yoga Akışı kategorisi 50+ kadınlarda ise Birgül Yeniçeri, oldu.
Gümüş madalya kazanan Yoga sporcuları; Yoga Akrobatik kategorisinde Tuğçe Şeniz Kalkuz ve Mustafa Çilek’ten oluşan takım, Yoga Asana kategorisi erkeklerde Erdem Alıcı, Yoga Akışı kategorisi erkeklerde Orkun Tolun, Yoga Dans kategorisinde Sedef Görgünay ve Engin Pulat’tan oluşan takım, Yoga Artistik kategorisi 50+ kadınlarda Demet Köse, Yoga Akışı kategorisi 50+ erkeklerde ise Saim Haholu oldu.
Bronz madalya kazanan Yoga sporcuları; Yoga Akışı kategorisi kızlarda Melek Nilsu Coşkun, Yoga Artistik kategorisi kadınlarda Birgül Yıldırım, Yoga Asana kategorisi kadınlarda Selva Arı, Yoga Atletik kategorisi kadınlarda Nava Nur Tüzüner, Yoga Koreografi kategorisinde Eylem Bal, Murat Özkut, Vildan Gürbüz ve Orkun Tolun’dan oluşan takım, Yoga Dans kategorisinde Pelin Duman ve Merve Avcu’dan oluşan takım, Yoga Ritmik kategorisinde Orkun Tolun, Çiler Karataş, Selva Arı ve Vildan Gürbüz’den oluşan takım, Yoga Asana kategorisi 50+ kadınlarda Güven Akbaş, Yoga Akışı kategorisi 50+ kadınlarda Meral Türkoğlu, Yoga Asana kategorisi 50+ erkeklerde ise Aytaç Akbaş oldu.
8. Dünya Yoga Şampiyonası ile Tüm Dünyada Küresel Barış ve Birlik
Tüm dünyada sloganıyla hayat bulan 8. Dünya Yoga Şampiyonası sekiz kategoride yapıldı. Bu kategoriler şunlar oldu: Yoga Akrobatik, Yoga Artistik, Yoga Asana, Yoga Atletik, Yoga Koreografi, Yoga Dans, Yoga Akışı, Yoga Ritmik. Kategorilerdeki yaş ve cinsiyet grupları ise şu şekildeydi: 4-17 yaş grubu kız çocuklar ve 4-17 yaş grubu erkek çocuklar, 18-49 yaş grubu kadınlar ve 18-49 yaş grubu erkekler, 50 yaş üstü kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler.
Dünyanın 210 Ülkesinden 2000, Türkiye’den 120 Performans!
8. Dünya Yoga Şampiyonası’na tüm dünya genelinde 2000, Türkiye’den ise 120 performansla katılım sağlandı. En çok katılımın olduğu ülkeler; Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Güney Afrika Cumhuriyeti, İran ve Malezya.
IYF’den Büyük Başarı
International Yoga Federation (IYF) tarafından düzenlenen etkinlikte birbirinden renkli, ilham verici ve yaratıcı performanslar yer aldı. 8. Dünya Yoga Şampiyonası ile Yoga Sporu alanında büyük bir başarıya imza atan IYF, yoga sporu aracılığı ile tüm dünyada barış ve birlik hedefi doğrultusundaki çalışmalarına hız kesmeden aralıksız olarak devam ediyor.
2024 Yılı İçin Hazırlıklar Başladı!
IYF yetkilileri, 2024 yılında dünyanın 210 ülkesinden katılımlarla gerçekleşecek olan 9. Dünya Yoga Şampiyonası hazırlıklarının başladığı müjdesini verdiler. Yetkililer ayrıca, herkesi şimdiden tüm dünyada küresel barış ve birlik için 2024 yılında gerçekleşecek olan 9. Dünya Yoga Şampiyonası’na katılmaya davet ettiler.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.