HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
1988-1990 yılları arasında terör olaylarının en yoğun yaşandığı Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde askerlik yapan 1968-1969 doğumlu tertipler, aradan geçen 35 yıla rağmen bağlarını koparmadı. Aynı cephede omuz omuza görev yapan asker arkadaşları, her yıl farklı bir şehirde düzenledikleri buluşmalarla hem dostluklarını yaşatıyor hem de anılarını tazeliyor.

ASKER OCAĞINDA BAŞLAYAN KARDEŞLİK, YILLARA MEYDAN OKUYOR
Karargâh Destek Bölüğü’nde birlikte görev yapan tertipler, vatani görevlerinin ardından kopmadılar. Telefon, sosyal medya ve yüz yüze buluşmalarla yıllarca iletişim halinde kalan asker arkadaşları, bu yıl da bir araya gelerek geçmişin izlerini tazeledi. Her yıl başka bir şehirde organize edilen buluşmalar bu kez Edirne’de gerçekleşti.

70 KİŞİLİK DEV BULUŞMA
Kocaeli, İstanbul, Konya, Kastamonu, Karabük, Ordu, Yozgat, Nevşehir, Manisa, Trabzon, İzmir, Adana, Samsun, Antalya gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen tertipler, aileleriyle birlikte etkinliğe katıldı. Edirneli tertipler Nazmi Çetin Karagöz, İbrahim Mardin ve Şeref Per’in ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada hem hasret giderildi hem de şehir turu yapıldı. Yaklaşık 70 kişilik grup, şehrin sosyal ve kültürel zenginliklerini birlikte gezdi.

NECATİ TEMİZ: “BİZ ARTIK BİR AİLEYİZ”
Grubun aktif üyelerinden 1968 doğumlu Necati Temiz,
“Kocaeli’nde yaşıyorum. 90’lı yıllarda Şırnak’ta askerlik yaptık. O günden bugüne her yıl Türkiye'nin farklı illerinde toplanıyoruz. Bu sadece bir buluşma değil, gerçek bir vefa hareketidir. Her gittiğimiz şehirde eski günleri yâd ediyor, gönül bağımızı tazeliyoruz. Bu dostluk, bir ömür boyu sürecek bir kardeşliğe dönüştü.” dedi.
KOMUTANLAR VE ASTSUBAYLAR DA BİRLİKTE
O dönem Üsteğmen rütbesinde olan ve sonrasında Tümgeneral olarak emekli olan Vedat Komutan, tertiplerin buluşmalarına yıllardır katılmaya devam ediyor. Aynı şekilde sağlık biriminde görev yapan astsubaylar da her yıl tertiplerin yanında yer alıyor. Bu buluşmalar sadece asker arkadaşlarını değil, komutan ve astsubayları da kapsayan geniş bir aile haline geldi.
“550 GÜNÜN HER BİRİ DOSTLUKLA DOLUYDU”
Buluşmaya katılanlardan biri, duygu dolu şu ifadeleri kullandı:
“550 gün askerlik yaptık, ama bu 550 TL gibi değil; her biri emek, dostluk ve fedakârlıkla dolu günlerdi. 1989-1991 arasında kelle koltukta görev yaptık. Bu yüzden bu insanlar artık sadece tertibimiz değil, canımız ciğerimiz.”
ALMANYA’DAN SADECE BU BULUŞMA İÇİN GELDİ
Grubun üyelerinden 1970 doğumlu Nut Bülbül, Almanya’dan sadece bu etkinlik için geldi. Daha önce de bir kez katıldığını belirten Bülbül,
“Bu birlikteliğin bir parçası olmak benim için çok değerli. Birkaç gün sonra geri döneceğim ama kalbim bu dostlukla dolu.” dedi.
Mehmet Şah isimli tertip de, 1989-1991 yıllarında aynı bölgede farklı bir birlikte görev yaptığını belirterek son iki yıldır organizasyonlara katıldığını ve bu dostluğu büyütmek istediğini söyledi.
ŞEHİTLER UNUTULMADI: “BU BİR VEFA BULUŞMASI”
1989 yılında Şırnak’ta görev yapan Metin Minnaz, o dönemde yaşanan acıyı şu sözlerle dile getirdi:
“Maalesef o yıllarda beş şehit verdik. Bu acı bizi daha da kenetledi. Onları unutmamak ve anılarını yaşatmak için bu buluşmaları sürdürüyoruz. Bu sadece bir arkadaş buluşması değil, şehitlerimize olan vefa borcudur.”
GELECEĞE AKTARILACAK BİR GELENEK
Tertipler, buluşmaların her geçen yıl daha da büyüdüğünü ve önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini belirtiyor. Ayrıca zaman zaman şehit düşen arkadaşlarının aileleri de bu organizasyonlara katılıyor. Duygusal anların yaşandığı buluşmalarda,
“Biz artık sadece asker değil, büyük bir aileyiz.” sözleri ortak duyguyu yansıtıyor.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.