AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, bazı okullarda gerçekleştirilen yılbaşı çekilişlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak söz konusu uygulamalara tepki gösterdi. Bereket, bu tür etkinliklerin gençlerin milli ve manevi değerlerle bağını zayıflattığını ifade etti.
Eğitim kurumlarının yalnızca akademik başarıya odaklanan yapılar olmadığını vurgulayan Bereket, okulların aynı zamanda toplumsal değerlerin aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Bereket, "Asli görevi gençlerimizi milli ve manevi değerlerimize göre yetiştirmek olan bazı okullarımızda yapılan bu tür uygulamalar uygun değildir" ifadelerini kullandı.
Gençlerin kültürel ve manevi hassasiyetler gözetilerek yetiştirilmesinin toplumun geleceği açısından hayati olduğunu dile getiren Bereket, eğitim süreçlerinde bu unsurların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Okullarda düzenlenen etkinliklerin, milli birlik ve beraberliği güçlendiren içeriklerle şekillendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Bereket, yılbaşı çekilişleri gibi uygulamalar yerine; gençlerin kendi kültürünü, tarihini ve değer dünyasını tanımasına katkı sunacak faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.
Toplumun geleceğini şekillendiren gençlerin, kendi kimliğine ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yapan Bereket, okul yönetimlerini daha duyarlı olmaya davet etti. Milli birlik ve manevi bilinci güçlendiren etkinliklerin eğitim ortamlarında önceliklendirilmesi gerektiğini ifade etti.